• Overview
  • Trip Outline
  • Trip Includes
  • Trip Excludes

Οργανώστε μια εκδρομή για 4 άτομα στα Μοναστήρια των Χανίων.

Καλέστε μας στο 6974180792 για ασφαλή μετακίνηση στην Κρήτη!

  • Προφήτης Ηλίας στο Ακρωτήρι - τάφοι του Βενιζέλου
  • Μονή Αγίας Τριάδας
  • Μονή Γουβερνέτου (Η Παναγία των Αγγέλων)
  • Παραλία στο Μαράθι
  • Αρχαία πόλη Άπτερα, χτισμένη κατά τη Μινωική περίοδο

Itineraries

Προορισμός 1ος

Προφήτης Ηλίας στο Ακρωτήρι - τάφοι του Βενιζέλου

Ξεκινώντας το ταξίδι μας για την ευρύτερη περιοχή των Μοναστηριών των Χανίων φτάνουμε στο χώρο του Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι, όπου υπάρχουν οι τάφοι του Βενιζέλου. Από αυτή την τοποθεσία, η θέα στα Χανιά είναι υπέροχη. Ιστορικά, ο τόπος έχει μεγάλη σημασία λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι φιλοξένησε τις επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις που πραγματοποίησαν την αυτονομία της Κρήτης από την τουρκική κυριαρχία το 1897. Επιπλέον, είναι ο τόπος ταφής δύο από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της Ελλάδας κατά τον 20ό αιώνα, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο γιος του Σοφοκλής.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος θεωρείται από τον πλέον εξέχοντα πολιτικό της Ελλάδας από την ανεξαρτησία του. Έχει ενεργήσει ως πρωθυπουργός επανειλημμένα μεταξύ 1910 και 1933 και η εποχή του χαρακτηρίστηκε από τον διπλασιασμό του ελληνικού έθνους τόσο από την περιοχή όσο και από τον πληθυσμό. Ο Σοφοκλής Βενιζέλος είναι μέλος της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των ετών που ακολούθησαν τον WorldWar II και έγινε πρωθυπουργός τρεις φορές.

Προορισμός 2ος

Μονή Αγίας Τριάδας

Βγαίνοντας πίσω από το χώρο του Προφήτη Ηλία περνάμε μέσα από πολύχρωμα χωριά και βρισκόμαστε στη Μονή Αγίας Τριάδας, που ιδρύθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα από τους Ενετούς μοναχούς Λαυρεντίου και Ιερεμία Τζαγκαρόλο.

Είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι της Κρήτης και τα παλαιότερα κτίρια αποτελούν τέλεια παραδείγματα της τοπικής αρχιτεκτονικής της εποχής τους. Η κοινότητα των μοναχών έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε πολλές κρητικές εξεγέρσεις κατά της τουρκικής κυριαρχίας και έχει λεηλατηθεί από τον στρατό του κατακτητή κατά την επανάσταση του 1821. Το μοναστήρι ανακαινίστηκε το 1854, με την προσθήκη των παρεκκλησιών του Αγίου Κρουσσιπίου και των Αγίων Αποστόλων και από το 1892 υπηρετεί κάτω από το ελληνικό ορθόδοξο δόγμα.

Προορισμός 3ος

Μονή Γουβερνέτου (Η Παναγία των Αγγέλων)

Η επόμενη στάση μας είναι η μονή Γουβερνέτου (Η Παναγία των Αγγέλων) που χτίστηκε το 1537 από μοναχούς της προϋπάρχουσας Καθολικής Μονής που λόγω της εγγύτητάς της στη θάλασσα είχε επιτεθεί επανειλημμένα από πειρατές. Το συγκρότημα μοιάζει με ένα φρούριο, έχοντας τέσσερις πύργους στις αντίστοιχες γωνιές και φέρνοντας ένα περίεργο οχύρωμα. Προς το παρόν διαθέτει παρεκκλήσια αφιερωμένα στον Άγιο Ιωάννη τον ερημίτη και στους Δέκα Άγιους.

Προορισμός 4ος

Παραλία στο Μαράθι

Αφήνοντας πίσω τα ιστορικά μοναστήρια του Ακρωτηρίου περνάμε και πάλι μέσα από γραφικά παραδοσιακά χωριά και φτάνουμε στην παραλία στο Μαράθι. Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του κόλπου της Σούδας και αποτελείται από ένα μικρό αλιευτικό λιμάνι και τρία νησιά μπροστά. Στην περιοχή λειτουργούν πολλές ταβέρνες, προσφέροντας φρέσκο ψάρι σε πολύ καλή τιμή.

Τελικός Προορισμός

Αρχαία πόλη Άπτερα, χτισμένη κατά τη Μινωική περίοδο

Ο τελευταίος προορισμός μας είναι η αρχαία πόλη Άπτερα, χτισμένη κατά τη Μινωική περίοδο. Η πόλη κυριάρχησε στην περιοχή του κόλπου της Σούδας και έγινε σημαντική πόλη-κράτος κατά την αρχαιότητα. Η Άπτερα συνέχισε να είναι μια σημαντική πόλη κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, αλλά καταστράφηκε τελικά από τους Άραβες το 823. Κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας, κτίσθηκε φρούριο στο χώρο, αλλά επίσης απολύθηκε από τον διαβόητο πειρατή Μπαρμπαρόσα.

Το κόστος του πακέτου περιλαμβάνει την μετακίνηση σας με ταξί.

Το κόστος του πακέτου δεν συμπεριλαμβάνει τα εισιτήρια για τους χώρους επίσκεψης.